viernes, 11 de octubre de 2013

Carta oberta del president d’UCIDCAT al Hble. Sra. Irene Rigau i Oliver Consellera del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

http://ucidecatalunya.blogspot.com.es/2013/10/carta-oberta-del-president-ducidcat-al.html


A Barcelona a 07 d'octubre de 2013

Hble. Sra. Irene Rigau i Oliver
Consellera del Departament d’Ensenyament
Generalitat de Catalunya
Via Augusta, 202-226  08021 Barcelona

Barcelona, 08 d’0ctubre de 2013 
Hble. Senyora,

Dimarts que ve dia 15 d'octubre de 2013, la comunitat musulmana a Catalunya, a Espanya i a tot el món celebra Aid el Adha, la Festivitat del Sacrifici, coneguda popularment com la Festa del Xai. És la festivitat religiosa més important del calendari musulmà, en la qual es commemora el sacrifici que Allah (Déu) li va demanar al seu profeta Abraham. A més aquestes dates coincideixen amb la peregrinació de milions de musulmans als llocs sagrats de la Meca, a Aràbia Saudita.
L'any 1992 es va signar l'Acord de Cooperació entre l'Estat Español i la Comissió Islàmica d'Espanya,en el qual article 12.3. es reconeix el dret al fet que els alumnes musulmans que cursin estudis en centres d'ensenyament públics o privats concertats, estaran dispensats de l'assistència a classe i de la celebració d'exàmens, en les festivitats i commemoracions religioses, a petició pròpia o d'els qui exerceixin la pàtria potestat o tutela. 
Per aquest motiu desitgem informar a vostè de la possibilitat que aquest dia s'absentin de classe els alumnes musulmans que acudeixen al centre, ja que al matí els fidels acudeixen a la mesquita a fer una oració comunitària i després passen el dia en un ambient festiu amb la família i sers estimats celebrant-ho i complint amb la tradició. 
Per aquest motiu em dirigeixo a vostè amb l’objectiu de fer arribar el contingut d’aquesta carta als directors/as dels col·legis tant públics com concertats de Catalunya.  
Gràcies per la seva atenció i li saluda atentament,

Mohamed El Ghaidouni El Moraabet
President de la Unió de Comunitats

Islàmiques de Catalunya

No hay comentarios:

Publicar un comentario