lunes, 25 de febrero de 2013

Programa d'Animació Educativa (PAE)


El PAE desenvolupa activitats diverses
Bona acollida dels centres educatius als tallers de l'àmbit de convivència i equitat que s'organitzen a través del PAE

Durant el curs 2012-2013, 145 grups-classe van fer alguns dels tallers proposats sobre temàtiques com la diversitat, el coneixement d'altres cultures, la pluralitat religiosa, la mediació o el gènere
L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través del Programa d'Animació Educativa (PAE), proposa un ampli ventall d'activitats adreçades als centres educatius de la ciutat. L'objectiu és oferir a les escoles i instituts de VNG, activitats complementàries en forma de tallers, xerrades, sortides, etc. Aquesta oferta es nodreix de propostes, de les diferents àrees de l'Ajuntament de la ciutat, de les entitats, dels serveis, i de la ciutadania. A tall d'exemple és destacable que durant el curs 2012-2013, un total de 145 grups classe de diferents centres educatius de la ciutat han demanat aquests tallers.

En l'àmbit de l'àrea de Convivència i Equitat s'ofereixen tallers a les escoles i instituts al voltant de les temàtiques següents:
- Diversitat, prejudicis i discriminació
- Coneixement d'altres cultures
- Llibertat de consciència i pluralitat religiosa
- Civisme
- Mediació
- Gènere

Pel que fa al coneixement d'altres cultures, sota el títol El món a través de les persones, es dóna a conèixer la cultura de països del Magrib, l'Àfrica Negre i Llatinoamèrica i també del poble gitano.

En la realització d'aquests cursos hi participen les entitats locals: Associació Cultural Gitana, Associació Cultural Islàmica, Associació Cultural Diappo ak Teranga i Associació Cultural Candombe. En els tallers que es fan al grup classe, un/a membre d'una d'aquestes entitats explica les diferents maneres de viure, costums, tradicions, cultura i les seves vivències personals tot fent una exposició amb material de suport. Posteriorment, s'obre un torn de paraules al voltant del que s'ha exposat.

Així doncs, l'èxit d'aquets tallers rau en l'estreta col·laboració amb les esmentades entitats, que de manera desinteressada participen donant a conèixer les vivències d'un gran nombre de vilanovins i vilanovines que provenen de cultures i orígens diversos als joves dels centres escolars de la ciutat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario