viernes, 14 de agosto de 2009

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aprova els convenis de cessió de terrenys per a quatre entitats de culte de la ciutat

El Ple de juliol de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat els convenis amb les entitats Parròquia de Sant Joan Baptista, Església Evangèlica de Filadelfia, Associació Cultural Islàmica i l'Església Evangèlica Pentecostal Emmanuel per a la cessió de terrenys. Les quatre entitats havien sol·licitat poder comptar amb terrenys i amb unes instal·lacions adequades per ser destinades a activitats de culte o de reunió amb fins religiosos. El Govern municipal, un cop analitzades les disponibilitats de terrenys possibles, atendrà aquestes sol·licituds amb l'objectiu de facilitar l'existència d'emplaçaments al municipi destinats a aquesta activitat. Per això, implementarà aquells procediments administratius i urbanístics que permetin donar resposta a les entitats. L'Alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, ha explicat que "aquestes cessions de terreny tenen coherència amb el comportament que l'Ajuntament ha demostrat al llarg dels anys vers les diferents ordes religioses". Així mateix, ha afegit que "són 8.000 m2 de terreny els que se cedeixen. Són espais petits on no s'hi poden construir equipaments municipals, i això fa que es puguin cedir". Per la seva banda, la primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sànchez, ha explicat que "les cessions són per a 50 anys, i les empreses tenen 3 anys per fer l'equipament. En cas contrari, l'Ajuntament recuperaria el terreny". El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, ha expressat que "entén la importància de la cessió dels terrenys per fomentar la llibertat de culte però que no creu que sigui l'Ajuntament qui hagi de fer aquesta cessió". Quant a la localització dels terrenys, la Parròquia de Sant Joan Baptista s'ubicarà en una finca qualificada d'equipament, procedent de la reparcel·lació del Fondo Somella, al carrer de l'Agricultura, núm. 1, cantonada amb l'avinguda del Fondo de Somella, 2. Per la seva banda, l'Església Evangèlica de Filadelfia se situarà en una finca qualificada d'equipament al sector Sant Jordi I, entre els carrers de la Mare Isabel Ventosa i el carrer de Maria Aurèlia Capmany. L'Associació Cultural Islàmica s'ubicarà en part dels terrenys inclosos pel planejament general vigent en el sector de sòl urbanitzable "Ortoll 1", qualificats com a sistema d'equipaments col·lectius, compatible amb l'ús religiós. I finalment, per a l'Església Evangèlica Pentecostal Emmanuel, que ja té actualment el seu emplaçament al carrer Solicrup, núm. 35, caldrà dur a terme els procediments urbanístics necessaris, incloses possibles modificacions puntuals del PGO municipal, als efectes d'admetre urbanísticament l'ús religiós en el sector "La Bòbila" on es troba ubicat.
El convèni de cessió amb l'Associació Cultural Islàmica es signará en els propers dies i es procedirá a fer els tràmits per poder obtenir les llicències d'activitat i d'obres de construcció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario